CampaniiStiri

Află mai multe despre muzică și internet

Un ghid pentru părinți și profesori

Muzica și software-ul pe Internet

 

Există atât de multe forme la îndemână pentru a accesa muzică şi software online, în siguranţă şi în mod legal! Acest ghid îşi propune să
informeze părinţii, profesorii, copiii şi tinerii despre cum pot să se bucure de divertisment pe Internet sau folosind un dispozitiv mobil, fără riscuri şi respectând legea.

Ştiai că?

  • Este riscant să foloseşti site-uri ilegale şi programe de partajare de fişiere.
  • Folosirea programelor de fi le-sharing expune utilizatorii la riscul de a descărca un conţinut nedorit,de fapt – viruşi, pornografie sau imagini violente.
  • Instalarea programului de fi le-sharing în sine poate compromite, de asemenea, intimitatea şi securitatea datelor stocate în calculator prin faptul că deschide porturi fără avizarea utilizatorului şi face trafic cu exteriorul folosind informaţia stocată pe computer. Ai putea încălca legea şi suporta consecinţele.
  • Legea dreptului de autor se aplică în mediul online pentru reproducere, partajare şi streaming la fel ca în privinţa discurilor de tip CD/ DVD.
  • Dacă pui la dispoziţia altor persoane muzică sau programe de software într-o reţea de fi le-sharing sau pe un site fără permisiunea celor care deţin drepturile asupra conţinutului partajat, atunci încalci legea şi te poţi confrunta cu sancţiuni grave.
  • Folosind site-uri legale răsplăteşti munca autorilor.
  • Legea dreptului de autor şi a drepturilor conexe acestuia îi protejează pe cei care muncesc în industriile creative, îndreptăţindu-i să fie recompensaţi corect pentru munca lor şi să continue să creeze muzică, software şi alte conţinuturi de care să ne bucurăm cu toţii

Vrei să aflii mai multe? Deschide ghidul complet și informează-te!

Vezi ghiul complet: Muzica-software-ul-si-Internetul-Ghid-pentru-parinti-si-profesori