Stiri

26 aprilie – Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale

Incepand cu anul 2000, Ziua Mondială a Proprietatii Intelectuale instituita pe 26 aprilie de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, ne ofera o oportunitate unică in fiecare an pentru a sarbatori rolul artei, al inventivitatii, al inovatiei la edificarea unei lumi mai bune.
In fiecare an, acest eveniment are o anumita tema. In acest an, tema este Get up, stand up. For music. Varietatea genurilor muzicale de care ne bucuram zilnic provine din inspiratia si eforturile a mii de oameni – de la compozitori, muzicieni, producatori, ingineri, editori, etc. Dezvoltarea tehnologica a condus la aparitia unor noi modele de afaceri generand o accesibilitate fara precedent la diferite stiluri si genuri muzicale.
Muzica transcende granițele și ne conecteaza unii cu ceilalti. Chiar si atunci cand nu ascultam muzica, in mintea noastra auzim coloana sonora a gandurilor noastre. Aceasta este puterea muzicii.
Ca in fiecare an, UPFR, UPVR si AIMR sprijina promovarea proprietăţii intelectuale şi consolidarea rolului Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale în vederea dezvoltării unui sistem internaţional eficient şi echilibrat de proprietate intelectuală care să favorizeze inovaţia şi creativitatea.