Stiri

Lista Piețe Notorii pentru piraterie – 2014

The Office of the United States Trade Representative (USTR) solicită în scris comentariile publicului pentru identificarea piețelor care se remarca prin pirateria on-line si fizică, din afara Statelor Unite, care ar trebui să fie incluse în lista piețelor notorii pe 2014. În 2010, USTR a început să publice lista piețelor notorii separat de raportul anual special 301.

Această listă identifică piețele on-line și fizice care sunt cunoscute că facilitează pirateria și contrafacerea.

Statele Unite ale Americii se preocupă deoarece contrafacerea mărcilor de comerț și pirateria se practică la scară comercială, acestea provocând pierderi financiare semnificative pentru titularii de drepturi, întreprinderile legitime și guverne, subminând avantajele competitive ale SUA în domeniul inovării și creativității în detrimentul lucrătorilor americani, și, eventual, prezentând riscuri semnificative pentru sănătatea și siguranța consumatorilor.

Termenul limită pentru cei interesați să prezinte comentarii scrise este de 24 octombrie, 2014. Părțile interesate care doresc să furnizeze dovezi contrare sau alte informații care urmează să fie luate în considerare în timpul analizei pot face acest lucru până pe 31 octombrie 2014.
Detalii pe www.regulations.gov

Asociațiile din Industria Muzicală salută această inițiativă întrucât evidențiază practici care subminează condițiile pentru construirea unei piețe sănătoase pe glob, care poate sustine creativitatea și creatorii.
Aceste asociații își concentrează atenția în special pe artiștii din spațiul on-line, deoarece pirateria la nivel global continuă să limiteze oportunitățile economice pentru comunitățile de muzică, în SUA și în străinătate.

Industria muzicală a îmbrățișat potentialul tehnologiei de a transforma atât natura, cât și domeniul de aplicare a serviciilor și produselor muzicale disponibile pentru consumatori, dar o mare parte din acest potențial a fost pierdut ca urmare a concurenței neloiale facuta de serviciile ilegale.

Trebuie găsit un numitor comun cu privire la ideea că nicio definiție rezonabilă a inovării nu ar trebui să servească drept o invitație la protejarea unui model de afaceri bazat pe furtul de proprietate intelectuală.