StiriStiri Recente

Global Music Report 2019, publicat de IFPI

Raportul anual Global Music Report realizat de IFPI – representing the recording industry worldwide și lansat ieri punctează aspectele importante ale anului 2018 în industria muzicii înregistrate.

Piața mondială de muzică înregistrată a crescut cu 9,7% în 2018, al patrulea an consecutiv de creștere. Cifrele publicate de IFPI în Global Music Report 2019. Starea industriei arată că veniturile totale pentru 2018 au fost de 19,1 miliarde de dolari americani.

Veniturile din streaming au crescut cu 34,0% și au reprezentat aproape jumătate (47%) din veniturile globale ale industriei de muzică înregistrată, pe baza unei creșteri cu 32,9% a utilizării streaming-ului sub formă de abonament plătit. Un număr de 255 de milioane de utilizatori erau plătitori de servicii de streaming la sfârșitul anului 2018. Creșterea streaming-ului a fost mai mare decât scăderea cu 10,1% a veniturilor generate de muzica înregistrată pe suporturi fizice și decât scăderea cu 21,2% a veniturilor provenind din download.

Frances Moore, directorul executiv al IFPI, a declarat: “Anul trecut a reprezentat al patrulea an consecutiv de creștere determinată de muzica extraordinară creată de artiști incredibili în parteneriat cu oameni talentați, pasionați din cadrul companiilor de discuri din întreaga lume.

“Producătorii de muzică continuă să investească în artiști, în oameni și în inovație, atât pe piețele mature, cât și în zonele aflate în curs de dezvoltare, care beneficiază din ce în ce mai mult de faptul aparțin peisajului muzical global de astăzi.

“Pe măsură ce piețele muzicale continuă să se dezvolte și să evolueze, este imperios necesar ca o infrastructura legală și de afaceri să fie în măsură să asigure faptul că muzica este valorizată în mod corect și că veniturile revin titularilor de drepturi pentru a sprijini următorul ciclu de dezvoltare.

“Continuăm să lucrăm pentru respectarea și recunoașterea drepturilor de autor din industria muzicală în întreaga lume și pentru rezolvarea „diferenței de valoare” prin stabilirea unor condiții echitabile pentru negocierea unor termeni corecți pentru cei care creează muzică. Mai presus de toate, lucrăm pentru a ne asigura că muzica își continuă călătoria globală remarcabilă.

Raportul Global Music Report 2019Starea industriei făcut public ieri de IFPI include și TOP 10:

  • Global Albums Chart 2018
  • Global Singles Chart 2018
  • Global Recording Artists Chart 2018

Raportul poate fi citit aici.

Mai multe informații sunt disponibile în comunicatul IFPI aici.