CampaniiStiri Recente

AIMR a participat la Conferința privind Proprietatea Intelectuală în domeniul Educației organizată de EUIPO

În perioada 14-15 februarie 2019, Asociația Industriei Muzicale din România (AIMR) a participat la Conferința privind Proprietatea Intelectuală în domeniul Educației, eveniment organizat în București de Președinția României și de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Conferința a comunicat preocuparea instituțiilor europene și române de a încuraja elevii spre creativitate și inovație prin acțiuni educative în cadrul școlii, pe tot parcursul procesului educativ, prin cunoașterea de către aceștia a drepturilor aferente creațiilor proprii și muncii intelectuale.

Participanții au prezentat în prima zi a conferinței politica educațională românească și modele implementate în sisteme de învățământ din diferite țări europene (Finlanda, Malta, Spania, Bulgaria și altele) pentru dezvoltarea de competențe-cheie în privința proprietații intelectuale. Cea de a doua zi a conferinței a reunit câteva zeci de profesori români într-un workshop interactiv dedicat cunoștințelor, atitudinilor și valorilor referitoare la proprietatea intelectuală pe care elevii și le pot dezvolta în școală pentru viață prin joc, participare activă, prin activitați intracurriculare și extracurriculare.

AIMR apreciază că asemenea evenimente contribuie la înțelegerea și respectarea valorii proprietații intelectuale, la încurajarea creativității, la documentarea celor care pot proteja creația (elevi, profesori și părinți), punând în evidență munca și investițiile ce stau la baza oricărei inovații sau creații, respectiv ajută la conștientizarea drepturilor de care beneficiază creatorii din orice domeniu, inclusiv din industria muzicală.

Prin platforma sa online și prin seminariile susținute în școli și licee de peste zece ani, Asociația Industriei Muzicale din Romania contribuie la comunicarea valorilor proprietății intelectuale în domeniul său de activitate – muzica, considerând că educația despre proprietatea intelectuală este o parte esențială a educației pentru viață.

Mai multe informații despre programul „Ideas Powered @ School” dezvoltat de EUIPO puteți citi aici.

 

Alte resurse educaționale utile sunt disponibile aici (Childnet).

Citiți aici și despre „Muzica, sofware-ul si internetul. Ghid pentru părinți și profesori”.