StiriStiri Recente

Directiva privind dreptul de autor pe piața unică digitală (Directiva Copyright) a fost adoptată astăzi prin votul Parlamentului European

În urma votului de astăzi din plenul Parlamentului European, Frances Moore, CEO al IFPI, a declarat:

„Mulțumim parlamentarilor pentru eforturile lor de a naviga printr-un mediu complex pentru a adopta o directivă cu implicații demne de remarcat pentru comunitatea creatoare de conținut. Acest act legislativ în premieră mondială confirmă faptul că platformele cu conținut încărcat de utilizatori efectuează un act de comunicare către public și că trebuie fie să solicite autorizație din partea titularilor de drepturi, fie să se asigure că nu există conținut neautorizat disponibil pe platformele lor. Directiva include, de asemenea, o dispoziție de „suspendare” care cere platformelor să mențină inaccesibil conținutul neautorizat – un alt aspect în premieră la nivel global.

Așteptăm cu nerăbdare etapa de implementare, în care vom colabora cu statele membre ale Uniunii Europene pentru a asigura transpunerea directivei în legislația națională într-o manieră pe deplin compatibilă cu scopul și principiile-cheie ale dreptului european și internațional”.

IFPI representing the recording worldwide industry – reprezintă Federația Internațională a Industriei Fonografice din întreaga lume.

Declarația poate fi citită aici.