Campanii

AIMR și ORDA lansează broșura OMPI privind dreptul de autor și “Muzica si Internetul. Ghid pentru părinți și profesori”

Continuând suita de acțiuni lansate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) împreună cu Asociația Industriei Muzicale din România (AIMR) cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, joi, 10 iulie, va avea loc lansarea broșurii OMPI privind dreptul de autor, precum și a Ghidului “Muzica și Internetul. Ghid pentru părinți și profesori”, editat de Childnet International și adaptat pentru România de AIMR.

ORDA și AIMR urmăresc prin această lansare să informeze și să aducă în atenția persoanelor de toate varstele – de la copii și adolescenți, la părinți și profesori, respectul pentru dreptul de autor și drepturile conexe, precum și să încurajeze consumatorii să achiziționeze muzica doar din surse legale.

În timp ce broșura OMPI privind dreptul de autor este o ilustrație de benzi desenate și se adresează copiilor și adolescenților, ghidul “Muzica si Internetul” țintește părinții și profesorii.

Ambele materiale sunt lansate atât în varianta tipărită, cât și electronică pe site-urile celor două entități (www.aimr.ro și www.orda.ro), dar și pe cele ale partenerilor.

Ghidul comunică, într-un limbaj accesibil, principiile corecte de accesare a conținuturilor de muzică și divertisment pe Internet. “Muzica și Internetul. Ghid pentru părinți și profesori” oferă părinților și profesorilor subiectele de discuție cu copiii. Profesorii vor putea utiliza ghidul în lecții de dirigenție, de muzică, T.I.C., materii opționale.

Cele opt pagini ale ghidului abordează următoarele subiecte: Muzica pe Internet; Rămâi conectat în mod legal; Ce poți și ce nu poți face online cu muzica, Online – sigur și responsabil; Glosar de termeni; Sugestii pentru părinți și profesori.

“Muzica și Internetul. Ghid pentru părinți și profesori” este adaptarea pentru Romania a ghidului internațional lansat în a treia ediție în noiembrie 2010 de Childnet și Pro Music, “Music, Film, TV and the Internet – a guide for parents and teachers”, care a circulat în 20 de țări și a fost tradus în 14 limbi în ultimii ani.