Stiri

Liceenii si profesorii din Baia Mare interesati de cunoasterea si respectarea Drepturilor de Proprietate Intelectuala

 În perioada 18-19 mai, Directorul Executiv AIMR împreună cu reprezentanți ai Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor si Business The Software Alliance au avut mai multe intalniri cu elevii si profesorii mai multor licee din Baia Mare, precum : Liceul de Artă, Colegiul Economic Nicolae Titulescu, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Vasile Lucaciu si Colegiul Tehnic George Barițiu.
Dezbaterile sustinute in cadrul intalnirilor cu liceeni din Baia Mare, au avut ca principal scop cunoasterea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala, in vederea implementarii Programei şcolare pentru disciplina opţională Educaţie pentru drepturile de Proprietate Intelectuală (curriculum la decizia şcolii pentru liceu conf. anexei nr. 4 la Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice nr. 3542/27.03.2015.
In cadrul intalnirilor au fost expuse prezentari cu filme educationale atractive, mentionandu-se atat sursele legale din care liceenii isi pot descarca softuri legale, servicii si produse muzicale, modalitati prin care munca creativa le poate fi incurajata si sustinuta, insitutiile si organizatiile unde se pot adresa in cazul in care au mai multe nelamuriri despre drepturile de proprietate intelectuala, dar si riscurile la care se expun in cazul in care incalca legea dreptului de autor.

Atat profesorii, cat si elevii s-au aratat foarte interesati si si-au exprimat dorinta continuarii acestor seminarii, dar si necesitatea implementarii cat mai repede a manualului pentru cunoastrea si respectarea acestor drepturi cu care se intalnesc permanent in activitatea scolara, cat si in timpul liber.