Campanii

New Music Fridays

O zi unică pentru lansarea muzicii noi la nivel mondial începând cu 10 iulie


• Piesele si albumele muzicale vor fi lansate la ora 00.01 în zilele de vineri, în fiecare săptămână, în peste 45 de țări
• Iubitorii de muzică de pretutindeni nu vor mai trebui să aștepte pentru a se bucura de noile piese și albume

Pentru fanii muzicii din întreaga lume, ziua de vineri va deveni ziua dedicată muzicii noi.
Pe 10 iulie 2015 va fi lansat conceptul “New Music Fridays” care reprezintă ziua lansării muzicii noi pentru iubitorii de muzică din lumea întreaga. Conceptul implementat de către casele de producție, retaileri și artiști internaționali aduce o nouă abordare: iubitorii de muzică din țări diferite vor avea acces in aceeasi zi la piesele și albumele nou-lansate .
Până în prezent, piesele si albumele muzicale erau lansate, în functie de tara, în zile diferite ale săptămânii– de exemplu luni în Franța și Marea Britanie, marți în SUA și Canada, etc și vineri în Australia și Germania. Această abordare se va schimba începând cu 10 iulie, când muzica nouă va fi lansată în întreaga lume în ziua de vineri la 00:01, ora locală.
Prin această mișcare, iubitorii de muzică din întreaga lume pot cumpăra albumele noi în aceeași zi, si nu vor mai aștepta pentru lansarea albumului la nivel național. Astfel, se va pune capăt imposibilității iubitorilor de muzică de a accesa muzica nouă în propria lor țară, atunci când aceasta este disponibilă în mod legal în altă tara.
Think Friday… Think new music

Mulțumită “New Music Fridays”, indiferent de țara în care se află, iubitorii de muzică vor ști acum că vineri nu este doar începutul week-end-ului, dar este si ziua dedicată muzicii noi. Acest lucru vine în întâmpinarea fanilor de a achiziționa ultimele noutăți muzicale din surse legale și la o valoare calitativă foarte bună.
Azi, cu doar o lună înaintea lansării conceptului, facem cunoscut logo-ul “New Music Fridays” care va fi disponibil în peste 10 limbi.
Casele de producție, distribuitorii și retailerii s-au implicat deopotrivă pentru a-și coordona lanțurile lor de aprovizionare și practicile de marketing. În același timp, topurile muzicale din România se aliniază la coordonatele internaționale.
Trecerea la “New Music Fridays ” va avea loc în peste 45 de țări din întreaga lume. În prezent, doar 11 țări lansează piesele muzicale în ziua de vineri, în timp ce în celelalte țări se va schimba ziua în care albumele și single-urile noi vor fi disponibile.
Tranzitia la nivel mondial către “New Music Fridays” a fost supravegheată de către un grup de coordonare internațională format din următoarele organizații:
• IFPI, care reprezintă 1300 case de producție;
• WIN-Impala, care reprezintă producătorii independenți;
• FIM, care reprezintă uniuni și asociații ale muzicienilor;
• Featured Artists Coalition care reprezintă artiștii din UK;
• Entertainment Retailers Association (ERA) (UK),
• Music Biz (US)
Pentru a afla mai multe informații accesați www.newmusicfridays.com