Stiri

În Danemarca Google, Microsoft, Mastercard și ISP-iștii semnează un acord anti-piraterie

O coaliție largă formată din mai multe entități, inclusiv Google, Mastercard, Microsoft, ISP-iști și organizatia anti-piraterie Rights Alliance au semnat un memorandum de înțelegere cu privire la problema încălcării drepturilor în mediul on-line. Acordul, care este rezultatul eforturilor Ministerului Culturii din Danemarca, va ajuta firmele care lucrează împreună să învingă pirateria, să promoveze conținut legal, și să facă Internetul un loc mai sigur.
Mesajul general este acela că:
– cei care sunt proprietarii site-urilor pirat se fac vinovați de evaziune fiscală, încălcarea dreptului de autor,
– consumatorii nu ar trebui să le sprijine, ci ar trebui să facă achiziții doar de la furnizorii de conținut legal.
Danemarca este ultima țară care a implementat un memorandum de înțelegere cu denumirea „Codul pentru promovarea legală Comportamentul pe internet”, semnat de unii dintre cei mai mari jucători din mediul on-line, precum: Google, Microsoft, marile studiouri Hollywood, difuzorii si cinematografele, Mastercard, Dinners Club, ISP-isti locali prin grupul Tele Industrien, compozitori, textieri reprezentati de grupul Koda.

Potrivit Ministerului Culturii acesta reprezintă începutul unui mecanism de colaborare conceput pentru a face față provocărilor digitale în cinci domenii – cheie:
1. Internetul trebuie sa fie o platformă sigură și legală pentru consumatori și întreprinderi
2. dreptul de autor este o piatră de temelie importantă pentru creștere și inovare
3. pentru a reduce criminalitatea financiară sunt necesare eforturi comune
4. promovarea difuzării produselor legale trebuie intensificată
5. procesele care pot ajuta la reducerea încălcărilor drepturilor de autor și a crimelor associate trebuie sa fie eficientizate

Companiile sunt sfătuite să facă tot ceea ce pot pentru a se disocia de „companiile criminale” pe Internet.
Ca parte a memorandumului de înțelegere, semnatarii sunt de acord să nu „finanțeze activitățile infracționale”, să nu le sprijine în niciun fel, neoferindu-le „expunere”, prin achiziționare de servicii de publicitate sau de procesare a plăților.
Codul reflectă dorința comună de a face un efort hotărât pentru a se asigura că Internetul este o piata sigură și sustenabilă economic. Acesta va ajuta și astfel se vor crea condiții mai bune pentru creșterea economică și inovare pentru întreprinderi și securitate și transparență pentru utilizatorii legali „, a declarat Ministerul.