CampaniiStiri

Music remains

Federația Internațională a Industriei Fonogramelor (IFPI) lansează „Music remains”, un film de 90 sec prin care sărbătorește muzica și importanța muzicii în viața noastră!

Filmul este creația Directorului de Creație Steve Milbourne care a colaborat cu regizorul Martin Stirling, Unit 9 Films. Cei doi au construit o mașină Rube Goldberg cu ajutorul căreia evidențiază cum au evoulat de-a lungul anilor tehnologiile pentru înregistrarea muzicii, generând o reacție în lanț ingenioasă, de la gramofon la iPad.

Filmul se încheie cu un mesaj puternic “Singurul lucru care rămâne întotdeauna – muzica.”

MC Pepstar este interpretul și textierul piesei prin care ne transmite ce semnificație are muzica pentru el însuși. El trece în revistă piesele iconice din ultimii 100 ani, și anume:
1910: The Oceanna Roll – Arthur Collins
1930: Sing Sing Sing – Benny Goodman
1950: Dream Lover – Bobby Darrin
1960: My Generation – The Who
1970: Dancing Queen – ABBA
1980: Walk This Way – Run D.M.C.
1990: Yellow – Coldplay
2000: Hey Ya! – OutKast
2000: Umbrella – Rihanna
2010: Get Lucky – Daft Punk

“Ideea care stă la baza filmului este că tehnologiile au evoluat în timp, însă muzica este cea care rămâne în viața oamenilor, zi de zi. În același timp, ne-am dorit să fie o poveste personală. Versurile lui Pepstar relatează experiențe cheie din viața sa – întâlnirea părinților săi, amintirile din copilărie, prima dragoste, etc”, a declarat Steve Milbourne.

IFPI reprezintă casele de producție la nivel mondial. UPFR este membru IFPI.

Pentru a vedea filmul, dar și making-off-ul vizitați http://musicremains.org/