AIMRCampaniiStiriStiri Recente

AIMR a participat la evenimentul „Reach for Gold: Intellectual Property and Sports”

În data de miercuri 08 mai, Asociația Industriei Muzicale din România a participat la conferința „Reach for Gold: Intellectual Property and Sports„. În acest an, evenimentul de sărbătorire a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale a fost organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii împreună cu Federația Română de Fotbal și găzduit de FRF.

În prezentarea susținuta în cadrul conferinței, directorul executiv AIMR, Adina Scrioșteanu, a evidențiat contribuția consistentă a muzicii la obținerea performanței în toate ramurile sportive, ca factor motivațional și ca parte organică din antrenamentele și execuțiile sportive. Mai mult, a punctat faptul că muzica este atât parte indispensabilă din divertismentul creat în jurul evenimentelor sportive, cât și factor major în susținerea sportului de către suporteri și publicul larg. Totodată, relația fiind reciproc benefică, sportul a devenit un adevărat ambasador al muzicii în lume.

În acest context, concluzia prezentării AIMR a fost că respectarea drepturilor de proprietate intelectuală reprezintă un aspect prioritar pentru dezvoltarea industriilor creative, inclusiv pentru cea a industriei muzicale.

La evenimentul „Reach for Gold: Intellectual Property and Sports” au susținut prezentări și au participat numeroși reprezentanți ai industriilor creative, ai lumii sportive românești și ai autorităților cu activitate în domeniul proprietății intelectuale.