Stiri

26 Aprilie 2021, Ziua Mondiala a Proprietății Intelectuale

Azi, 26 aprilie, de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) a ales ca temă ”Proprietatea Intelectuală şi Întreprinderile Mici şi Mijlocii: Ducând ideile voastre către mediul de afaceri”

https://www.facebook.com/wipo/photos/a.287034521368881/5298287076910242

Fie că sunt antreprenori din domeniul proprietății intelectuale, creatori, oameni de știință, etc., fie că sunt cei care folosesc produsele create de primii, toți cei implicați în dezvoltarea domeniului proprietății intelectuale ajută la progresul omenirii.

Creativitatea și inovația au nevoie de suportul companiilor pentru ca ideile să prindă contur si să devină motoare ale economiei.

Companiile de înregistrări pe care le reprezentăm sunt dedicate creării unui mediu durabil în care întreaga comunitate muzicală să poată să crească și să se dezvolte. Investițiile producătorilor de muzică în oameni și în infrastructură, ajută ca tot ceea ce inseamnă creativitate din domeniul muzical sa prindă contur, sprijinind astfel culturile și conectând  creatorii și artiștii într-o mare comunitate muzicală globală.

Pentru ca acest lucru să fie sustenabil pe termen lung și, în special, pentru a sprijini redresarea ecosistemului muzical în urma crizei provocate de COVID-19, mediul politic din România ar trebui să susțină industria muzicală, astfel cum atenționează și OMPI, prin tema propusă în acest an.

Sursa foto: World Intellectual Property Organization/Facebook

__________________________________________
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale a fost instituită de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization) pentru a se sărbători, în fiecare an, începând cu 2001, pe data de 26 aprilie.