|
|
Acum este Mie Sep 08, 2010 12:51 am
|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
Decizie impotriva Limewire in SUA
| Autor |
Mesaj |
|
veronica
AIMR
Membru din: Mie Apr 21, 2010 7:25 am Mesaje: 67 Bani în mână: 48.53 
|
 Decizie impotriva Limewire in SUA
Dupa inchiderea Napster prin hotarare judecatoreasca in 2001, sfarsitul Limewire se anunta a veni in curand. Proprietarii Limewire au avut un comportament parazitar fata de titularii de drepturi in muzica, ajungand sa castige 20 de milioane de dolari in 2006 din afaceri construite pe baza serviciului peer-to-peer activ din anul 2000.
|
| Vin Mai 14, 2010 9:55 am |
|
 |
|
veronica
AIMR
|
 Re: Decizie impotriva Limewire in SUA
din aceeasi serie: "The Pirate Bay din nou la pamant"The Pirate Bay, cel mai mare tracker din lume, a cazut din nou la pamant dupa ce ISP-ul a refuzat sa le mai furnizeze internet.citeste tot articolul - link: http://www.arenait.net/2010/05/17/the-p ... amant.html
|
| Mar Mai 18, 2010 3:21 pm |
|
 |
|
xerox_guy
Rang 2
Membru din: Sâm Mai 15, 2010 3:39 pm Mesaje: 16 Bani în mână: 0.00 
|
 The Pirate Bay din nou in picioare.
The Pirate Bay din nou in picioare - Partidul Piratilor din Suedia isi dovedeste taria convingerilor si se ofera sa furnizeze gazduire si trafic pentru The Pirate Bay, astfel incat site-ul e din nou activ dupa mai putin de o zi de absenta. http://arstechnica.com/tech-policy/news ... esture.arsVa credeti mai tari decat armata de un miliard de oameni (si in crestere) a Internet-ului, copilasi? 
|
| Mie Mai 19, 2010 7:05 pm |
|
 |
|
veronica
AIMR
|
da, pe sistemul... o mana de oameni muncesc si "un miliard (si in crestere)" isi paseaza cu 1-2 click-uri, gratis, munca primilor ce gasesti entuziasmant in asta?
|
| Joi Mai 20, 2010 6:26 am |
|
 |
|
veronica
AIMR
|
As adauga si urmatoarele: - Google a inchis fara avertisment cateva bloguri ce ofereau MP3 gratuit, motivatia fiind incalcarea drepturilor de copyright, in urma cu 2-3 luni - in Franta si Marea Britanie poti ramane fara conexiune daca faci download ilegal
Ideal ar fi avem si mai mult bun-simt, totusi, ca muzica nu e picata din cer. Repet, e rezultatul muncii unor oameni ca noi.
|
| Joi Mai 20, 2010 1:54 pm |
|
 |
|
adib
Rang 5
Membru din: Mar Iul 28, 2009 8:12 pm Mesaje: 93 Bani în mână: 0.00 
Banca: 189.45 
|
Buna Veronica, vad ca esti noua pe aici  ! Poate vei raspunde tu in locul lui Avalon la viewtopic.php?f=7&t=95&p=1160#p1160. ar fi mult mai distractiv sa aflam totusi un punct de vedere al AIMR-ului.
|
| Vin Mai 21, 2010 6:15 pm |
|
 |
|
xerox_guy
Rang 2
|
veronica scrie: da, pe sistemul... o mana de oameni muncesc si "un miliard (si in crestere)" isi paseaza cu 1-2 click-uri, gratis, munca primilor ce gasesti entuziasmant in asta? Pai eu vorbesc cu peretii aici? Nu ti-am explicat deja pe cateva thread-uri diferite care-s problemele? Sau te faci ca nu pricepi? - Preturi prea mari (Cand te uiti cat costa un singur album ti se pare ca-s bani de buzunar, dar privind invers, la cate albume ar vinde un artist de succes, poti descoperi ca veniturile lui si ale casei de discuri pe toata durata de "viata comerciala" a albumului ii poate face pe cei implicati putred de bogati, le pot asigura o existenta luxoasa pe zeci de ani. Si pentru ce? Pentru ca au compus si inregistrat UN ALBUM MUZICAL? Tu glumesti? Eu de ce nu primesc milioane de dolari ca venituri pentru UN SINGUR PRODUS pe care il fac? Pentru ca nu exista LEGI DEFECTE care sa distorsioneze piata si conceptiile despre "schimb echitabil" in favoarea mea, de-aia!) - Publicitate gratuita (O gramada maaare de oameni aude de produs, gramada care altfel n-ar fi aflat si n-ar fi devenit fani si n-ar fi mers la concerte.) - Vanzarea de albume/discuri nu e necesara pentru recompensarea mai-mult-decat-adecvata a muzicienilor (Chiar in forumul vostru ati postat admisia lui vanDyk ca MUZICIENII FAC MAJORITATEA BANILOR DIN CONCERTE si nu din vanzarea de albume. Ba chiar, contrar cu ce preciza vanDyk, SI ARTISTII "MICI" CASTIGA TOT ASA - personal am vorbit cu membrul unei formatii romanesti nou aparute, care facea doar cover-uri si inca nici nu-si scosese primul album original, si am aflat ca el considera ca CASTIGA DESTUL NUMAI DIN CONCERTE CA SA NU AIBA NEVOIE DE SALARIU din vreo alta ocupatie.) Pune-te si tu la punct cu datele realitatii, draga, ca deocamdata doar faci pe mirata si revoltata in necunostinta de cauza.
|
| Vin Mai 21, 2010 6:31 pm |
|
 |
|
veronica
AIMR
|
@adib buna, adib, vad ca esti destul de vechi pe aici... "mult mai distractiv"?
|
| Sâm Mai 22, 2010 12:44 pm |
|
 |
|
veronica
AIMR
|
xerox, tu selectezi din afirmatiile artistilor fata de piratarea muzicii lor NUMAI ce iti confirma teoria nu? e comod muzica se manifesta SI prin concerte, da... nu doar prin asta si apa are 3 stari de agregare si tot apa e in fiecare dintre ele nu stiu de unde ai senzatia ca vorbesti cu peretii, eu sunt un interlocutor prompt si punctual so 1 - un album costa cat o shaorma mare, poate doua... iar comparatiile pot continua; nu vrei album, cumperi online mp3-uri selectate (2-3 bucati = 1 pachet de tigari); argumentul PRET e o scuza simpla (PS - daca obisnuiesti sa consumi industrial, da... devine o problema si incepi sa simti ca muzica are valoare) 2 - muzica gratuita e la radio si TV... stii? radio exista in orice casa, automobil, cafenea etc. (o gramada maaaaaaaare de oameni are acces la radio si tv) 3 - citeste mai sus referirea la APA ca sa revenim, in dulcele meu stil devenit deja clasic si, desigur, obsesiv pentru fani: "Ideal ar fi avem si mai mult bun-simt, totusi, ca muzica nu e picata din cer. Repet, e rezultatul muncii unor oameni ca noi."
|
| Sâm Mai 22, 2010 1:00 pm |
|
 |
|
xerox_guy
Rang 2
|
veronica scrie: xerox, tu selectezi din afirmatiile artistilor fata de piratarea muzicii lor NUMAI ce iti confirma teoria nu? e comod Cine vorbeste! Exact asa faci si tu, topicurile din forum sunt marturie. Stii bine ca exista o gramada de artisti care sunt de acord cu ceea ce numiti voi "piraterie" (schimbul GRATUIT de fisiere pe Internet), dar pe aia nu-i citati. Si de asemenea exista o sumedenie de artisti (unii foarte cunoscuti) care nu sunt de acord cu adevarata piraterie - CEA PENTRU PROFIT - facuta cu produsele lor de catre nimeni altii decat... CASELE DE DISCURI, adica Warner, Sony, EMI si Universal, care au fost dati in judecata pentru vanzarea de compilatii si alte produse FARA ACORDUL AUTORILOR, potentialele daune ridicandu-se la 6 miliarde de dolari! http://torrentfreak.com/record-labels-f ... sts-091207Cand vine vorba de propriile profituri, ipocrizia nu mai e un defect, e o virtute, nu? Il acuzi pe altul ca face exact ceea ce faci si tu, si mai ceri respect si credibilitate. Halal! Iar "analogia" ta cu apa e incompleta: ai uitat sa mentionezi ca ceea ce faceti voi e sa veniti la un frigider aflat in functiune si sa incercati sa scoateti toata apa din el numai cu o pompa cu furtun. Or n-aveti cum sa faceti asa ceva de vreme ce aproape toata apa din frigider e sub forma de GHEATA.
|
| Sâm Mai 22, 2010 2:35 pm |
|
|