Acum este Mie Sep 08, 2010 12:56 am

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 83 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Următorul
Se caută soluţii pentru un Internet legal 
Autor Mesaj
AIMR

Bani în mână: 0.00
Banca: 5,882.08
Mesaj Se caută soluţii pentru un Internet legal
Autorităţile române, titularii de drepturi şi furnizorii de conţinut creativ pe platforme digitale caută împreună soluţii pentru un internet legal

La iniţiativa ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor), în data de 15 octombrie 2009 a avut loc o prima întâlnire între asociaţiile şi actorii direct interesaţi de modificări în distribuirea online şi digitală a contentului creativ. Au participat reprezentaţi ai titularilor de drepturi, organismele de gestiune colectivă, utilizatori, asociaţii antipiraterie - inclusiv asociaţia noastră, instituţii publice, furnizori de servicii internet şi de găzduire şi partajare de fişiere.

Restul articolului pe pagina principală.

Mar Oct 20, 2009 12:03 pm
Rang 5

Banca: 189.45
Mesaj Re: Se caută soluţii pentru un Internet legal
"S-a discutat şi despre modelele de monetizare şi acoperire a costurilor, pe lângă cel de abonament şi publicitate ar putea fi luată în considerare o taxă unică pe internet plătită de către utilizatorul casnic, un fel de extrapolare a sistemului de copie privată pe internet. "

Si daca se va pune aceasta taxa care ar mai fi rostul institutiilor gen A.I.M.R. ? Voi putea downloada legal orice deoarece platesc aceasta taxa sau tot voi fi acuzat de piraterie daca dau share la ceva ?? Ar fi interesat de stiut.

Mar Oct 20, 2009 6:08 pm
Profil WWW
Rang 3

Scopul acordului national este acela de a creea un cadru de discutie, analiza, si de idntificare a unor solutii tehnice, practice, comerciale sau legislative in interesul tuturor- titulari, mediu de afaceri, stat si nu in ultimul rand utilizatorii.
Ideea unei licente legale pentru internet a fost amintita, si este dezbatuta in alte state: IN franta exista o misiune (Zelnik) instituita de Presedinte prin care se analizeaza aceasta idee.Toate acestea sunt idei ce trebuie analizate detaliat nu propuneri concrete.
E prematur sa intram in detalii, dar orice propuneri si idei sunt binevenite. Romania poate sa contribuie la acest domeniu, economia digitala este din ce in ce mai importanta si trebuie sa creem mecanisme prin care noi si mai ales copii nostrii in viitor vor avea acces legal si rezonabil la cultura, cunoastere si divertisment.

Mie Oct 21, 2009 8:34 am
Rang 8

Bani în mână: 16.84
Banca: 24.00

Locaţie: Bucuresti
laurentiu ... esti laurentiu oprea cumva ?:)

Joi Oct 22, 2009 8:57 am
Profil YIM
Rang 3

Bani în mână: 5.86
internet legal=pleonasm dupa parerea mea :)

Joi Oct 22, 2009 11:45 am
Rang 8

eu cred ca e doar o metafora :D
PLEONÁSM, pleonasme, s.n. Eroare de exprimare constând în folosirea alăturată a unor cuvinte, construcții, propoziții etc. cu același înțeles. [Pr.: ple-o-] – Din fr. pléonasme. sau PLEONÁSM s.n. Procedeu greșit de exprimare, constând în alăturarea unor cuvinte care repetă inutil aceeași idee. [Pron. ple-o-, pl. -me, -muri. / cf. fr. pléonasme, lat. pleonasmus, gr. pleonasmos].
dar ma rog... gusturile nu se discuta :)

Joi Oct 22, 2009 11:48 am
Profil YIM
Rang 5

Bani în mână: 49.66

Locaţie: Aici
BeLegal scrie:
eu cred ca e doar o metafora :D
PLEONÁSM, pleonasme, s.n. Eroare de exprimare constând în folosirea alăturată a unor cuvinte, construcții, propoziții etc. cu același înțeles. [Pr.: ple-o-] – Din fr. pléonasme. sau PLEONÁSM s.n. Procedeu greșit de exprimare, constând în alăturarea unor cuvinte care repetă inutil aceeași idee. [Pron. ple-o-, pl. -me, -muri. / cf. fr. pléonasme, lat. pleonasmus, gr. pleonasmos].
dar ma rog... gusturile nu se discuta :)

Off-topic again

Internet legal nu va fi nicioadata ... omul este mai inventiv cand vine vorba de ceva ilegal :p

Joi Oct 22, 2009 1:41 pm
AIMR

Banca: 5,882.08
On-topic:

Când veţi opri pirateria?

Nu aveţi ce să faceţi!

Joi Oct 22, 2009 2:23 pm
Rang 8

eu sunt off topic ? mi se pare ca eram foarte on topic ... tinand cont ca discutam despre TITLUL unui topic :)

Joi Oct 22, 2009 2:46 pm
Profil YIM
Rang 4

Foarte simplu.
Schimbati legile :D in favoarea consumatorului ... si o sa fie legal internetul

Joi Oct 22, 2009 3:28 pm
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 83 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Următorul